.

Üdv kedves látogató! Örülök hogy benéztél hozzám! Várlak szeretettel máskor is!

.

Üdv kedves látogató! Örülök hogy benéztél hozzám! Várlak szeretettel máskor is!

.

Üdv kedves látogató! Örülök hogy benéztél hozzám! Várlak szeretettel máskor is!

.

Üdv kedves látogató! Örülök hogy benéztél hozzám! Várlak szeretettel máskor is!

.

Üdv kedves látogató! Örülök hogy benéztél hozzám! Várlak szeretettel máskor is!

2012. szeptember 8., szombat

Levendulás-cseresznyés keksz

Íme az isteni recept. Azt mondják sokáig eltartható. De sajnos még nem volt rá alkalom hogy kipróbáljam. Tehát szükség lesz hozzá:
40dkg liszt (én süteménylisztből szoktam),
20 dkg cukor,
2 csomag vanilliás cukor,
1 csomag sütőpor,
2 csipet só,
2 db tojás,
20 dkg vaj ( 2 csomag teavaj),
4 teáskanál levendulavirág,
2-3 evőkanál apróra vágott, aszalt gyümölcs.

A hozzávalókat összegyúrom, egy órára hűtőben pihentetem, majd sütőpapírra formázom, és közepes lángon 5-10 perc alatt pirosra sütöm. Végül még melegen beleforgatom levendulás porcukorba. Jó étvágyat hozzá!!

A levendulás porcukor úgy készül, hogy egy befőttesüvegbe teszek egy harmad rész levendulát, és két harmad rész porcukrot. Lezárom, összerázom, és 2-3 napig érlelem.

5 megjegyzés:

  1. Az isteni levendulás süti, fantasztikusan finom volt. Köszönjük Levi!:)

    VálaszTörlés
  2. Igen-igen csak helyeselni tudok! A süti tényleg isteni volt!Köszönöm a lehetőséget!

    VálaszTörlés
  3. Finom volt!:)
    Ja!!! Hogy a többiek is ezt mondták?!?!? Akkor még hozzátenném, hogy én nem bírom a levendulát:))

    VálaszTörlés